De Barbet of Franse Waterhond
Dacar, vader nest 2017

                                            Dacar, vader nest 2017

De door mij gekozen naam Barb'Esprit, voor mijn Barbetkennel is ingeschreven bij de Raad van Beheer. Deze naam komt op de stamboom achter de naam van elke pup. Barb is afgeleid van Barbet. Barbet is afgeleid van het Franse woord barbe, wat baard betekent. Het woord esprit betekent o.a. geestigheid. Babet is erg geestig. En van Babet krijg je helemaal de slappe lach. Wij kunnen zo met en om hun lachen. Esprit vertaald in het Engels is Spirit, wat weer komt van het Latijnse woord spiritus = adem. Voor nieuwe puppies het belangrijkste eerste moment van hun leven.Zoals de naam al doet vermoeden zwemt de Barbet graag. Ik moet erbij zeggen dat Babet met name graag apporteert uit het water en niet 'zomaar' gaat zwemmen. Precies waarvoor hij gefokt is. Hiervoor gebruiken we een speciale waterdummy die blijft drijven. Ster heeft een vettige vacht (dat voel je niet) waardoor die nog beter het water afstoot. Maar dit betekent natuurlijk niet dat de hond niet kletsnat uit het water komt. Het betekent dat de vacht de hond bij wijze van spreke droog houdt, waardoor hij langer in het water kan blijven zonder dat de lichaamstemperatuur daalt.

Het is zeer belangrijk dat iedere pup naar een goede eigenaar gaat, die er net als wij indertijd zeer goed over nadenkt wat er allemaal bij het hebben van een hond komt kijken. Er wordt verantwoord gefokt. Omdat de uitslag van de verplichte gezondheids onderzoeken zeer goed waren, wilde ik een nest met Babet fokken. Babet voldoet aan alle eisen van de Nederlandse Barbetclub evenals Dacar aan alle eisen voldoet van de Zwitserse Barbetclub. 

De socialisatie van de pups vind ik heel belangrijk en ook heel leuk om daar alle tijd aan te besteden. Het doel is een uiterst stabiele en blije hond.


Wij zijn lid van de Barbetclub. www.barbetclub.com.

Andere interessante websites: www.houdenvanhonden.nl, www.dehondmagmee.nl, www.doggydating.com/losloopgebieden, www.hondenopvakantie.nl


De vacht van de Barbet vergt regelmatig onderhoud om de vacht klitvrij te houden.  Door vroeg te beginnen de hond hier aan te laten wennen en conseqent te zijn tegen de hond tijdens de vachtverzorging zal de hond hier snel aan gewend zijn.