juni 2017 de laatste lootjes. Babet rust nu heel veel. Ze zoekt de koelste plekken en ligt en rust. Tijdens het uitlaten loopt ze achter mij! Dat wandelt wel heel relaxed hoor. Ze geeft al gauw aan dat ze weer terug naar huis wil. Maar we blijven een beetje bewegen voor de conditie. We hopen dat alles zo goed met haar blijft gaan.

juni 2017 Nog een kleine 2 weken te gaan tot de bevalling! Babet groeit rustig door, eet goed met soms een dagje ertussen dat ze zich iets minder lekker voelt. Terwijl ik werk in de trimsalon met airco komt ze regematig en ligt ze op een koele plek. Philippe heeft een prachtige werpkist gemaakt die we in de woonkamer hebben gezet om er alvast aan te wennen en als ze zin heeft kan ze er een nest in graven. In de tuin had ze al een plekje gevonden om te gaan graven. We hopen dat alles zo voorspoedig blijft gaan de laatste weken.

mei 2017 5 weken drachtig, nog 4 te gaan. Babet begint nu dikker te worden, de tepels zijn groter en ze eet héél goed! Ik voer haar nu extra. Naast haar eigen voer krijgt zij puppybrokjes. Ik vind het heerlijk haar extra te verwennen met vers vlees, lekkere botten en we knuffelen nóg meer. Ik noem haar nu ‘moeder’. Haar gedrag is normaal. Zij heeft niets in de gaten en loopt nog lekker op haar eigen tempo kleine stukjes naast de fiets.

mei 2017 Dracht verzekerd d.m.v. een echo waarop we de puppies zagen bewegen! Aan Babet merkte ik deze week al gedragsveranderingen. Omstreeks 16 juni worden de pups verwacht. Het is nog even afwachten hoeveel. Ondertussen kun je genieten van de foto's van Babet als puppie (met geel bandje) bij haar moeder.
http://barbetkennel-aufdemdehmer.blogspot.nl/. Veel zal ik hetzelfde doen als de fokker van Babet, met een beetje van mezelf. In de eerste 4 weken hebben de puppies nog erg weinig weerstand en is rust belangrijk. Vanaf dat ze 4 weken oud zijn wil ik véél bezoek! Omdat de schofthoogte van Babet 52 cm is en van Dacar 59 cm, zullen de pups na een jaar ook ongeveer deze hoogte krijgen. Vanaf 11 augustus zullen de puppies naar de nieuwe eigenaar gaan. Voor Babet vind ik het fijn als dit geleidelijk aan gaat.


maart 2017 Kennelregistratie De door mij gekozen naam Barb'Esprit, voor mijn Barbetkennel is in the pocket. De naam is goedgekeurd en ingeschreven bij de Raad van Beheer. Deze naam komt op de stamboom achter de naam van elke pup. Barb is afgeleid van Barbet. Barbet is afgeleid van het Franse woord barbe, wat baard betekent. Het woord esprit betekent o.a. geestigheid. Babet is erg geestig. Wij kunnen zo met haar lachen. Esprit vertaald in het Engels is Spirit, wat weer komt van het Latijnse woord spiritus = adem. Voor nieuwe puppies het belangrijkste eerste moment van hun leven.


april 2017 Gedekt op goede vrijdag in Zwitserland. Een autoritje door het Zwitserse land beneemt me altijd de adem. Dit keer was er een zeer speciale reden om naar Zwitserland te rijden en dat is natuurlijk de ontmoeting met die lieve Dacar. Nadat Babet en Dacar lang samen gespeeld hebben is de langverwachte dekking een feit en toch eerder dan verwacht. Nu wachten we nog 63 dagen op de geboorte.
januari 2017 De verloofde is gevonden in Zwitserland. Dacar du Bois des Buis. Hij is geboren op 15/11/2014. De keuze is op Dacar gevallen omdat hij uiterlijk een rastypische Barbet is, met een prachtige donkerbruine vacht, erg lief is en deze combinatie een zeer laag inteeltpercentage heeft van 1,61%.

november 2016 Dekbericht Naar verwachting zal Babet medio mei 2017 loops worden. Ondertussen zoeken wij naar een geschikte reu.

puppy nieuws Naar verwachting zal medio juli 2017 ons eerste nest ter wereld komen. De reden dat ik met Babet wil fokken is dat ik me graag wil inzetten om de populatie van dit leuke ras wat lang geleden bijna was verdwenen, weer te laten groeien.