23 maart 2020 Drachtig! Het is zeker dat Ster drachtig is. Ik was echt net op tijd voor de echo, want morgen mogen alleen nog spoedgevallen bij de dierenarts komen i.v.m. het corona virus. Ster at de laatste dagen slecht en was minder actief, dus ik had al een vermoeden dat zij drachtig was. Het was een hele mooie echo waarop ik de pups goed kon zien en het hartje zag kloppen. Omstreeks 25 april worden de pups verwacht. Het is nog even afwachten hoeveel. In de eerste 4 weken hebben de puppies nog erg weinig weerstand en is rust belangrijk. Vanaf dat ze 4 weken oud zijn wil ik bezoek ontvangen met in acht neming van de maatregelen rondom corona! Op dit moment is dat maximaal 3 personen per keer. De pups zullen als zij volwassen zijn een schofthoogte bereiken tussen de 52 cm en 61 cm. Net als Ster en Cooper. Vanaf 20 juni zullen de puppies naar de nieuwe eigenaar gaan. Voor Ster vind ik het fijn als dit geleidelijk aan gaat. Nu maar duimen dat alles goed gaat!23 februari 2020 Vandaag is de dag dat Ster en ik onderweg zijn voor de dekking door stortbuien en windhozen. Onze bestemming is Nunspeet want daar woont de dekmeester! We gaan met maar 1 doel. De ontmoeting met Barbet Cooper. De dekmeester, een soort hondenfluisteraar doet me denken aan de hengstenboer die in m'n kindertijd met de hengst bij opa en oma kwam. Alliance Anthès Barb'Esprit & Barbedoux Longo Hobbit zijn een paar! Als alles goed gaat zijn er puppies over 63 dagen. We rijden rustig naar huis. De zon breekt door en de wolken verdwijnen. Rond 25 april verwacht ik dat de pups geboren worden.


Februari 2020 Ster is de 10e loops geworden. Superblij, weer in een nieuwe fase gekomen. Als alles goed gaat en Ster drachtig wordt, worden de pups geboren in april. Tot die tijd kun je de film 'barbesprit le film' hier bekijken. Deze film gaat over de periode dat Babet in 2017 puppies had.

https://www.youtube.com/results?search_query=barbesprit+le+film


Barbedoux Longo Hobbit (Cooper)


Barbedoux Longo Hobbit (Cooper)


December 2019 Na een lange zoektocht en wikken en wegen is Cooper de uitverkoren reu geworden die samen met Ster een mooie combinatie vormt voor gezonde leuke pups. Cooper is geboren in Baarn op 10 april 2014 bij Barbetkennel Bardedoux en kreeg op zijn stamboom de naam Barbedoux Longo Hobbit. Ster en ik hebben Cooper 1 keer ontmoet en ik vond hem vriendelijk, stabiel, enthousiast en natuurlijk heel mooi. De eigenaren van Cooper vinden hem een allemansvriend en hij knuffelt erg graag. Hij heeft al 6 pups voortgebracht in 2018 bij een teef in Finland.

September 2019 Op dit moment ben ik druk bezig een geschikte kandidaat te zoeken voor Ster. Ondertussen bereid ik me voor op pups in 2020. Ik kijk er erg naar uit. Het is afwachten wanneer zij loops wordt. Als zij loops wordt, wordt er door de dierenarts een progesterontest gedaan middels bloedafname om de precieze dekking te bepalen.