De Barbet of Franse Waterhond


Babet, moeder nest 2017

Ster, moeder nest 2020 en
dochter van Babet & Dacar

Nadège, dochter van Ster & Cooper

Dacar, vader nest 2017

                                            Dacar, vader nest 2017


Ik heb 2 Barbets. Moeder en dochter. Babet kocht ik in 2012 en met haar kreeg ik 1 nest in 2017. Uit dit nest heb ik 1 pup, Ster gehouden.

In ieder hondenras is elke hond uniek. De ene hond heeft meer jachtinstinct, de ander zwemt liever, of is waaks of kan goed loslopen. In een ras zijn de verschillen niet zo groot. Een paar kenmerken van de Barbet zijn: sociaal, actief en stabiel.

Zoals de naam al doet vermoeden zwemt de Barbet graag. Ik moet erbij zeggen dat Babet met name graag apporteert uit het water en niet 'zomaar' gaat zwemmen. Precies waarvoor het ras gefokt is. Hiervoor gebruiken we een speciale waterdummy die blijft drijven. Ster heeft een vettige vacht (dat voel je niet) waardoor die nog beter het water afstoot. Maar dit betekent natuurlijk niet dat de hond niet kletsnat uit het water komt. Het betekent dat de vacht de hond bij wijze van spreken droog houdt, waardoor hij langer in het water kan blijven zonder dat de lichaamstemperatuur daalt.

Het is zeer belangrijk dat iedere pup naar een goede eigenaar gaat, die er net als wij indertijd zeer goed over nadenkt wat er allemaal bij het hebben van een hond komt kijken. Er wordt verantwoord gefokt volgens het strenge fokbeleid van de Nederlandse Barbetclub.

De socialisatie van de pups vind ik heel belangrijk en ook heel leuk om daar alle tijd aan te besteden. Het doel is een uiterst stabiele en blije hond.


Wij zijn lid van de Barbetclub. www.barbetclub.com.

Andere interessante websites: www.houdenvanhonden.nl, www.dehondmagmee.nl, www.doggydating.com/losloopgebieden, www.hondenopvakantie.nl

De vacht van de Barbet vergt regelmatig onderhoud om de vacht klitvrij te houden. Door vroeg te beginnen de hond hier aan te laten wennen en consequent te zijn tegen de hond tijdens de vachtverzorging zal de hond hier snel aan gewend zijn.