29 augustus 2017
De nestperiode is nu echt voorbij. Alle pups behalve Ster, zijn verhuisd naar de nieuwe eigenaar. Ik hoop de pups af en toe terug te zien en ben benieuwd hoe het ze vergaat. Ik ga ervan uit dat ze een mooi leven krijgen, waarin ze veel leuke dingen beleven. Hopelijk groeien ze uit tot gezonde mooie volwassen Barbets, net als hun ouders. Ster daagt Babet behoorlijk uit en het is een lust voor het oog. Ik vind het heerlijk om hondengedrag te observeren.

Lieve DJ met je vrolijke kwispelende staartje wat hebben we ook om jou gelachen. 1 moet de laatste zijn met etenstijd en dat was jij. Later was je zo snel dat je gauw de bench weer uitsprong als ik je er net in had gezet. Je houdt van water en stokken, zoveel is duidelijk. Ga de stokken maar verzamelen bij Nathalie, Michiel, Fabienne, Bibian en Enzo.

Lieve Ster wat ben ik blij dat jij bij ons blijft, ook al betekent dat, dat we weer beginnen met opvoeden en elke week naar de hondenschool, ook al is het nog zo koud en nat. De puppy periode is wel superleuk hoor. Jij werd als laatste geboren, nog zo’n verrassing. De film waar we je geboren zien worden kunnen we zo vaak kijken als we willen. Word jij ook ooit een moeder? We zullen zien.

Lieve Sasha, voor je moeder maakte je het soms moeilijk omdat je je niet direct door haar liet corrigeren. We hoefden ons over jou geen zorgen te maken. Je kwam goed voor jezelf op en je dronk en at genoeg. Met mensen knuffelde je graag en veel. Maak maar veel mooie wandelingetjes met Cynthia en Rob en wees lief voor de poezen!

Lieve Nino, op het moment dat er plotseling weer weeën kwamen was ik alleen bij Babet en werd jij geboren. Net op tijd kwam Philippe weer binnen. De navelstreng zat nog vast. Je bent vanaf je geboorte de zwaarste pup van het nest. Je speelt graag, daagt je broers en zusjes uit en je hebt een zacht karakter. Soms sus je de boel als ze te hard met elkaar om gaan. Heel veel succes in je nieuwe gezin bij Clarence, Milja, Zoë en Megan!


12 augustus 2017
Inmiddels hebben 2 pups ons verlaten en staat er een mooi nieuw mandje bij lieve eigenaren klaar. De afgelopen week zijn we nog een aantal keer bij familie en vrienden op visite geweest en hebben we de boel even goed op stelten gezet! Onafhankelijk van elkaar heb ik met de pups langs de weg gewandeld. Dit ging buitengewoon goed. Waarschijnlijk omdat ze de omgeving een beetje kennen en steeds vrijer worden. Ze willen de wijde wereld in. Het was erg leuk om met de pups bij de Alzheimerpatiënten op bezoek te gaan. De ouderen en de pups hebben er zichtbaar van genoten en volop geknuffeld

Lieve Rover, droom maar lekker over je moeder, terwijl je zuigende geluidjes maakt in je nieuwe huis bij Rinaldo & Inge. Je bent de oudste van je broertjes en zusjes en bent geboren op de stretcher van Babet. Babet wilde toen nog niet in de werpkist. We hebben jou er toen maar ingelegd. Je ravotte vaak met je zusje Sasha. Je bent een lieve pup die graag op ontdekkingsreis gaat.

Lieve Flojs, wij wensen je een heel mooi leven bij Theo & Annemie. Je werd als 4e pup geboren. Een echte knuffelbeer. Daardoor, maar ook door je gladde vacht met wit voetje viel je op. Je lijkt me een slim hondje. Je kijkt intelligent uit je oogjes. Je bent een pittige tante tegenover je broertjes en zusjes. Voor je moeder lig je direct op je rug. Als de voerbakjes neergezet worden wacht jij tot het 2e bakje komt omdat alle pups op het 1ste bakje duiken.


30 juli 2017
Het is een dolle boel deze 6e week. De pups houden ons aardig bezig en zetten de boel op stelten. De Franse uitspraak voor Barbet is Barbé. Als mensen je vragen wat het voor hond is, kun je dus 3 benamingen gebruiken; Barbet, Barbé of Franse waterhond. Babet is een goed moedertje. Ze brengt haar kroost soms een kluif die ik haar gegeven heb. Soms vinden wij dat een beetje spannend voor zulke jonge hondjes. Vandaag braakte ze wat eten uit! Ze eten nu naast brokjes (die nu niet meer geweekt worden) ook vers vlees. Ook kwam het moederinstinct weer boven toen ze afgelopen week voor het eerst in de Leerdamse ‘natuur’ waren. Prachtig om te zien dat zo’n kleintje een stukje vooruit rende! Babet lette heel erg op en toen er een andere hond naderde, was ze nog alerter. Natuurlijk was ik m’n camera vergeten. De pups zijn voor de 1ste keer geënt bij de dierenarts en hebben hun 1ste autorit meegemaakt. Gelukkig ging het allemaal goed en toen we de achterklep opende sliepen ze allemaal. Ook zijn ze gechipt door een medewerker van de Raad van Beheer. De kleur van de oogjes is inmiddels veranderd van blauw naar lichtbruin. De pups hebben de afgelopen week kennisgemaakt met een hondenzwembad!

22 juli 2017
De pups hebben nu ze 5 weken oud zijn al veel socialisatietraining gehad in de hoeveelheid die past bij hun leeftijd en wat ze tot zich kunnen nemen. We fietsen rondjes in Leerdam, vanachter het hekje hebben ze al een aantal andere hondenrassen gezien. Hun wereld bevindt zich nog voornamelijk vlak voor hun neus. Maar een paar pups zagen onze kat langslopen.

Ze zijn als het even kan de hele dag buiten, luisteren naar vreemde en harde geluiden van bijvoorbeeld grasmaaiers en zien heel veel verschillende mensen, lopen in het gras, rennen door de tuin terwijl moeder ze angstvallig in de gaten houdt. Als er 1 te hard rent, wordt er een stokje voor gestoken. Het is nog te vroeg om té ondernemend te zijn en alleen op pad te gaan. Vandaag hebben er een paar aan een hondenriempje gelopen. Het oude puppybandje van Babet is weer uit de oude doos! Er staat nog heel wat op het programma om ze voor te bereiden op de wereld buiten hun vertrouwde nest.16 juli 2017
Ruim 4 weken oud. Iedere dag zijn de pups een beetje groter, zoals het hoort. Sinds 3 dagen krijgen ze naast de moedermelk puppybrokjes geweekt in water. Met z’n allen staan ze rond de grote puppyschaal. Alle toekomstige eigenaren zijn bij de de pups op bezoek geweest en hebben ze eindelijk kunnen knuffelen! Mochten ze eerst de woonkamer verkennen, sinds vandaag zijn ze in de tuin geweest en gingen ze mee in de ‘doggy ride’ achter de fiets, Babet ernaast, een nieuwe spannende ervaring voor ze. Ik ben echt superblij dat ik de wagen van mijn oom en tante kan lenen! We gaan er nog veel socialisatie-ritjes door Leerdam mee maken. Onderweg kwam ik een drinkblikje tegen en trapte er een paar keer tegen wat een hoop lawaai maakte. Op deze rustige zondag kwam ik op de rotonde vlakbij ons huis toch nog een motorrijder tegen, weer een ervaring in the pocket.7 juli 2017
Alweer 3 weken oud! Het eerste speeltje wat ik de pups aanbood is een knisperdoekje en wordt goed ontvangen. Er kan op gekauwd en aan getrokken worden en je kunt er heerlijk op slapen. Voor het eerst uit een echt bakje drinken als een grote hond! Knap hoor! Voor ons is het allemaal geweldig om te zien. Moeder gaat niet altijd direct liggen en ja als je dan niet kunt wachten, dan klim je toch zelf via een poot naar een tepel. De pups slapen in de meest bijzondere houdingen, erg lachwekkend. Ze reageren nu ook meer op onze stemmen. De momenten dat ze wakker zijn, worden langer. Er is steeds meer interactie onderling en de staartjes zwaaien vrolijk.1 juli 2017
De pups zijn alweer in een nieuwe fase. Ze hebben de oogjes en oortjes open en ze spelen een beetje met elkaar. Er zijn nu zelfs kleine grommetjes en hoge blafjes hoorbaar. De dames nemen daarin het voortouw. We hebben hun leefgebied een beetje vergroot met een ren die voor de werpkist is geplaatst. De eerste die een poging waagde was het jongste pupje Anthès, maar het was Guyon, de eerstgeborene die er echt op uit ging. Tijdens het schoonmaken verplaatsen alle pups naar de bench, waar ze rustig wachten of in slaap vallen. Babet is erg alert en houdt alles wat haar pups aangaat angstvallig in de gaten. Ondertussen is vader Dacar in Zwitserland Zwitsers show kampioen en Zwitsers beauty kampioen geworden! Gefeliciteerd lieve Dacar!


24 juni 2017
De pups zijn ruim een week oud en gelukkig gaat het goed met ze. We wegen ze elke dag en als er 1 wat te weinig is aangekomen, leggen we de pup aan een lekker sappige tepel waar een zware pup ligt te drinken. Zo gaan ze lekker gelijk op. In het begin reageerde wij op ieder piepje, maar nu weten we dat de pups dan lekker in dromenland zijn. Als Babet de werpkist ingaat, ruiken ze haar en worden wakker en gaan direct naar haar toe. Het is een gedring om de beste tepel te bemachtigen. De verschillende fases volgen elkaar razendsnel op. Konden ze eerst alleen op hun buikjes vooruitkomen, daarna tijgerden ze door de werpkist en nu al kunnen ze op hun pootjes staan. Ze gaan zelfs al naar de plek die bestemd is om hun behoeften te doen. Vandaag hebben ze een nieuw echt hondenbandje om gekregen. En heb ik met een geërfd klokje van oma, wat ik op een kast vond foto’s gemaakt met het tijdstip van geboorte.


De pups zijn 2 dagen oud en de stembandjes worden al zorgvuldig getraind, zo ook de enorme zuigkracht. Om ze goed uit elkaar te houden, hebben we ze een bandje omgedaan en daar een naam aan gekoppeld.
Van links naar rechts op de foto in willekeurige volgorde van geboorte.

♂5.'groentje' stamboomnaam: Thouars    geboortegewicht: 416 gram
♀6.'sterretje' stamboomnaam: Anthès    geboortegewicht: 384 gram
♀2.'stippie' stamboomnaam: Broglie geboortegewicht: 412 gram
♂1.'zondertje' (geen bandje) stamboomnaam: Guyon geboortegewicht: 364 gram
♀4.'pinkie' stamboomnaam: Estrées geboortegewicht: 340 gram
♂3.'geeltje' stamboomnaam: Gaspard    geboortegewicht: 400 gram


Ze zijn er, de pups van Babet & Dacar. Levendige gezonde pups. De bevalling ging voorspoedig en Babet deed precies wat ze moest doen. Het vlies doorbijten zodat de pup kan ademen en de pup likken om de ademhaling te stimuleren, ook beet ze de navelstreng van de pups door. De puppies gingen instinctief direct richting tepel om aan de moedermelk te beginnen. Een dag later zijn ze allemaal al in gewicht toegenomen. Onze dank gaat uit naar Tomi Dijkema, de gedragsdeskundige waarmee Babet altijd naar haar 'werk' gaat en op wie Babet dol is en haar vriendin en dierenarts Margit Bossard. Ontzettend fijn dat jullie bij de bevalling aanwezig wilden zijn. Dat stelde ons helemaal gerust!

De pups krijgen een nestnaam. ‘ALLIANCE’ wat verbond betekent, die toevallig ook nog met een A begint. Een leuke bijkomstigheid voor ons eerste nest. Dank je goede vriendin Barbara Zalm, dat je mij een mooi Frans woord met mooie betekenis influisterde. Deze komt samen met een naam van de Franse adel op de stamboom. Philippe vroeg mij of ik de geschiedenis van deze adellijke personen ben nagegaan. Zouden deze deftige dames en heren zich niet altijd netjes naar behoren hebben gedragen?

♂ Alliance Guyon Barb’Esprit
♀ Alliance Broglie Barb’Esprit
♂ Alliance Gaspard Barb’Esprit
♀ Alliance Estrées Barb’Esprit
♂ Alliance Thouars Barb’Esprit
♀ Alliance Anthès Barb’Esprit

juni 2017 de laatste lootjes. Babet rust nu heel veel. Ze zoekt de koelste plekken en ligt en rust. Tijdens het uitlaten loopt ze achter mij! Dat wandelt wel heel relaxed hoor. Ze geeft al gauw aan dat ze weer terug naar huis wil. Maar we blijven een beetje bewegen voor de conditie. We hopen dat alles zo goed met haar blijft gaan.

juni 2017 Nog een kleine 2 weken te gaan tot de bevalling! Babet groeit rustig door, eet goed met soms een dagje ertussen dat ze zich iets minder lekker voelt. Terwijl ik werk in de trimsalon met airco komt ze regematig en ligt ze op een koele plek. Philippe heeft een prachtige werpkist gemaakt die we in de woonkamer hebben gezet om er alvast aan te wennen en als ze zin heeft kan ze er een nest in graven. In de tuin had ze al een plekje gevonden om te gaan graven. We hopen dat alles zo voorspoedig blijft gaan de laatste weken.

mei 2017 5 weken drachtig, nog 4 te gaan. Babet begint nu dikker te worden, de tepels zijn groter en ze eet héél goed! Ik voer haar nu extra. Naast haar eigen voer krijgt zij puppybrokjes. Ik vind het heerlijk haar extra te verwennen met vers vlees, lekkere botten en we knuffelen nóg meer. Ik noem haar nu ‘moeder’. Haar gedrag is normaal. Zij heeft niets in de gaten en loopt nog lekker op haar eigen tempo kleine stukjes naast de fiets.

mei 2017 Drachtverzekerd d.m.v. een echo waarop we de puppies zagen bewegen! Aan Babet merkte ik deze week al gedragsveranderingen. Omstreeks 16 juni worden de pups verwacht. Het is nog even afwachten hoeveel. Ondertussen kun je genieten van de foto's van Babet als puppie (met geel bandje) bij haar moeder.
http://barbetkennel-aufdemdehmer.blogspot.nl/. Veel zal ik hetzelfde doen als de fokker van Babet, met een beetje van mezelf. In de eerste 4 weken hebben de puppies nog erg weinig weerstand en is rust belangrijk. Vanaf dat ze 4 weken oud zijn wil ik véél bezoek! Omdat de schofthoogte van Babet 52 cm is en van Dacar 59 cm, zullen de pups na een jaar ook ongeveer deze hoogte krijgen. Vanaf 11 augustus zullen de puppies naar de nieuwe eigenaar gaan. Voor Babet vind ik het fijn als dit geleidelijk aan gaat.


maart 2017 Kennelregistratie De door mij gekozen naam Barb'Esprit, voor mijn Barbetkennel is in the pocket. De naam is goedgekeurd en ingeschreven bij de Raad van Beheer. Deze naam komt op de stamboom achter de naam van elke pup. Barb is afgeleid van Barbet. Barbet is afgeleid van het Franse woord barbe, wat baard betekent. Het woord esprit betekent o.a. geestigheid. Babet is erg geestig. Wij kunnen zo met haar lachen. Esprit vertaald in het Engels is Spirit, wat weer komt van het Latijnse woord spiritus = adem. Voor nieuwe puppies het belangrijkste eerste moment van hun leven.


april 2017 Gedekt op goede vrijdag in Zwitserland. Een autoritje door het Zwitserse land beneemt me altijd de adem. Dit keer was er een zeer speciale reden om naar Zwitserland te rijden en dat is natuurlijk de ontmoeting met die lieve Dacar. Nadat Babet en Dacar lang samen gespeeld hebben is de langverwachte dekking een feit en toch eerder dan verwacht. Nu wachten we nog 63 dagen op de geboorte.januari 2017 De verloofde is gevonden in Zwitserland. Dacar du Bois des Buis. Hij is geboren op 15/11/2014. De keuze is op Dacar gevallen omdat hij uiterlijk een rastypische Barbet is, met een prachtige donkerbruine vacht, erg lief is en deze combinatie een zeer laag inteeltpercentage heeft van 1,61%.

november 2016 Dekbericht Naar verwachting zal Babet medio mei 2017 loops worden. Ondertussen zoeken wij naar een geschikte reu.

puppy nieuws Naar verwachting zal medio juli 2017 ons eerste nest ter wereld komen. De reden dat ik met Babet wil fokken is dat ik me graag wil inzetten om de populatie van dit leuke ras wat lang geleden bijna was verdwenen, weer te laten groeien. Omdat de uitslag van de verplichte gezondheids onderzoeken zeer goed waren, wilde ik een nest met Babet fokken. Babet voldoet aan alle eisen van de Nederlandse Barbetclub evenals Dacar aan alle eisen voldoet van de Zwitserse Barbetclub.