Babet is geboren 9/9/2012 in Almere. Zij kreeg de sprookjesachtige naam Auf den Dehmerbergen Dornröschen op haar stamboom. Ze is een echte huishond. Met haar zijn allerlei gehoorzaamheidscursussen gedaan, agilitycursussen, een cursus treibball en zij is gekeurd op hondenshows. Het maakt Babet niets uit. Alles vindt zij leuk. Maar in huis is ze bijzonder rustig. Zij past zich goed aan aan onze levensstijl en ons dagritme. Ook gaat Babet graag een rondje mee naast de fiets. Zij heeft 1 nest gehad in 2017.

Zij is ongeveer een jaar lang 1 keer in de week naar dementerende bejaarden gegaan met een gedragsdeskundige van stichting www.contacthond.nl als therapiehond. De Barbet is hier uitermate geschikt voor. Zij voldoet aan een aantal eisen, namelijk: stabiel, gehoorzaam, vriendelijk en rustig.

Nadat zij moeder is geworden is haar houding ten opzichte van andere honden minder vriendelijk geworden, met name aan de lijn en momenteel zijn we daarmee aan het werk. Hierdoor kan zij haar werk als therapiehond op dit moment niet doen. Babet is erg slim en heeft snel in de gaten wat van haar verwacht wordt. Er zit een stijgende lijn in. Zij voelt blijkbaar een enorme drang haar roedel te beschermen.

Babet is gesteriliseerd in 2018.