Geboren 24 april 2020 3 teefjes en 5 reutjes.

Alle pups hebben al een toekomstige eigenaar waar ze na de nestperiode een mooi leven krijgen. Niet eerder dan 2022 verwacht ik nieuwe puppies.


27 juni 2020 Loef, de laatste pup die het nest voorgoed verlaat, verhuist naar Rotterdam. Je at je voerbakje altijd rustig leeg. Het maakte je niet uit dat de anderen het van je af wilde pakken. Ik zette je dan maar even apart. Liggend at je verder. Je was een pittige tante voor je broertjes en zusjes ondanks dat je de kleinste van het nest was. De laatste week die je nog samen met Nadège hier doorbracht, waren jullie net een siamese tweeling. Met z'n 2-en aan de lijn, maakten we gezellige wandelingetjes door de straat. Totdat ook jij ons verlaat. Ster lag 1 dag een beetje beteuterd in de mand. Na een nachtje slapen was ze blij dat alleen Nadège nog over was hoor. Nadège, de oudste van het nest krijgt hopelijk weer een volgende generatie Barbets en wordt vast ook een geweldige moeder over een aantal jaar.


21 juni 2020 Nog eens 2 verlaten het nest. Het wordt alweer een beetje stil en ik kan weer even op de loungeset in de tuin gaan liggen. Mosi je had het voerbakje altijd als 1 van de eersten leeg. Als 2e van de 8 pups groeide je goed en was je 1 van de zwaarste en je wilt graag de weide wereld in. Ik wens je veel geluk in de Falom in het hoge Friese noorden. Guus, als jongste pup van het nest verhuis je naar de hoofdstad van ons land. Ik wens je daar veel geluk. Wat ben je een lieverd. Misschien lijk je qua karakter wel het meest op je moeder.


20 juni 2020 Vandaag is het zover. De pups zijn 8 weken en de 1ste 4 pups verlaten het nest. Ze zijn toe aan nieuwe uitdagingen en meer activiteiten. Boet, ik wens je veel plezier in het Twenste Boekelo bij je nieuwe familie. Je bent een ondernemende knuffelige pup die altijd vrolijk is. Smos je bent vanaf het begin een echte knuffelbeer die je broertjes en zusjes vaak plaagde. Veel plezier in Kapellen, België. Zola, jou wens ik veel plezier vlakbij het Noord zee strand in Voorhout. Jij bent erg aanhankelijk en graag bij mensen. Boris veel plezier op de biologische geitenboerderij in Stolwijk. Je bent 1 van de rustigste pups die niet vaak in conflict is en alles rustig in je opneemt.

15 juni 2020 Vandaag is Ster 3 jaar geworden. Nu de puppies 7 weken oud zijn wordt hun wereld steeds groter. Ze gaan elke dag naar buiten. De pups gingen allemaal met mij en vriendinnen mee naar m'n volkstuin waar ze heerlijk konden rennen en in de modder hebben geravot.

En van al het rennen en rollen in de volkstuin wordt je vies en moe.

Volkstuin vol puppies.

Afgelopen week zijn de pups getiterd bij de dierenarts. Er is bloed afgenomen om te kijken of zij nog voldoende antistoffen van hun moeder hebben, om het juiste moment voor de enting te bepalen.

De pups zien regelmatig vreemde honden die bij mij in de trimsalon komen en als ze aan een lijntje over straat lopen.

Deze week zijn we naar de markt geweest waar kinderen en volwassen de puppies konden aaien.


Toen ze 5 weken oud waren zijn ze allemaal gechipt door een medewerker van de Raad van beheer. Ook is er toen bij iedere pup dna afgenomen.


31 mei 2020 De pups zijn nu 5 weken oud en groeien als kool, spelen, eten en knuffelen. Vandaag kregen zij kluifjes/sliertjes zo dun als spaghetti van gedroogd rund. Ik geef ze nu geweekte puppybrokken gemengd met rundertartaar of kippengehakt. Vandaag waren zij voor het eerst in het buitenrennetje. Gisteren mochten er een paar op schoot in de tuin. Ik ben superblij met de hulp van mijn moeder en vriendinnen die soms koken en oppassen. Vandaag heb ik 4 pups gefotografeerd op de weegschaal. Omdat ze heel slaperig waren wilden ze 1 seconde stil zitten en ook nog in de camera kijken. Hieronder een kort filmpje van de pups buiten en drinkende pups bij Ster.


https://youtu.be/4v229s5jT8M

https://youtu.be/VdwpZJ6Yp_U


25 mei 2020 Mijn vader heeft een houder gemaakt voor 8 bakjes, waar ik heel blij mee ben. Zo kunnen de puppies rustig eten zonder dat de bakjes verschuiven of omkiepen. Ik geef ze sinds vrijdag een beetje rundertartaar gemengd met geitenmelk, puppymelk en rijstemeel. Ze smullen ervan. Ze zijn steeds langer wakker en hebben meer en meer interactie met mij en elkaar. Al het menselijk bezoek vinden ze heel gezellig en het zijn nu al echte knuffelkonten.


19 mei 2020 De stamboomnamen zijn geaccepteerd door de Raad van Beheer. De 'nestnaam' die ik geef aan mijn 2e Barbetnest wordt Barbecoeur. Dit samengestelde woord komt van Barbet en het Franse woord coeur dat in het Nederlands hart betekent. Vrij vertaald betekend het: Barbet van m'n hart of Barbet in m'n hart. Toen ik in 2016 een kennelnaam bedacht, kwam mijn goede vriendin Barbara met deze naam. Toen was het mijn 2e keus. Nu ben ik blij dat ik deze naam alsnog kan gebruiken voor mijn B-nest. Hieronder op volgorde van geboorte met erachter de koosnaampjes.

♀ Barbecoeur Zola Barb’Esprit (Betty)
♂ Barbecoeur Duron Barb’Esprit (Mosi)
♀ Barbecoeur Lylou Barb’Esprit (Saartje)
♀ Barbecoeur Nadège Barb’Esprit (Jessy)
♂ Barbecoeur Louan Barb’Esprit (Dicky)
♂ Barbecoeur Xavi Barb’Esprit (Ronny)
♂ Barbecoeur Brice Barb’Esprit (Beety)
♂ Barbecoeur Jules Barb’Esprit (Basje)


1. Betty
2. Mosi
3. Saartje
4. Jessy
5. Dicky
6. Ronny
7. Beety
8. Basje

Voor de gelegenheid heb ik een paar items uit m'n oude varkensverzameling van zolder gehaald. Zo kan ik ze goed uit elkaar houden.


12 mei 2020 De pups hebben bijna allemaal de ogen open. Alleen het jongste pupje nog niet helemaal. Het gaat, zo lijkt het op volgorde van geboorte. De oortjes zijn nu open. Ik merk dat ze op mijn stem en geluiden reageren. Ze kunnen al best goed lopen. Het filmpje dat je op youtube kunt bekijken is opgenomen 10 mei. Ze staan nu alweer steviger op hun pootjes. Als ze gedronken hebben slapen ze meestal direct weer in, maar sommigen gaan even op hun kontje zitten. Ze doen nu echte hondendingetjes. Ik hoor kleine grommetjes en ze stoeien een klein beetje met elkaar. Inmiddels ben ik een beetje begonnen met bijvoeren d.m.v. puppymelk uit een flesje. Inmiddels zijn er 5 pups 1 kg.

https://www.youtube.com/watch?v=mYhME13e6M0
7 mei 2020 Het is zo leuk te zien dat als ik even weg ben en terug kom, Ster heerlijk bij de pups ligt. De pups kunnen sinds een paar dagen echt op de pootjes staan en waggelen een beetje door de werpkist als Ster er in komt. Ook al hebben ze erge trek, Ster begint eerst met de sanitaire poetsbeurt. Als ik met Ster buiten loop, is zij een vrolijke hond als altijd. Iedereen wordt vriendelijk begroet. Babet houdt ook alles goed in de gaten en is een lieve oma die af en toe even een blik in de werpkist werpt. Op de foto hiernaast de pups met de tijd dat ze geboren zijn.


29 april 2020 Vandaag zijn de pups 5 dagen oud. Ik weeg ze iedere dag en die wat minder aangekomen zijn leg ik vaker aan. Ze drinken allemaal goed. Ook Ster maakt het goed en is vrolijk. Gaat lekker mee voor haar wandeling en eet veel. Ik geef haar allemaal lekkers naast haar maaltijden, zoals geitenyoghurt en kaas. Zij regelt het zelf allemaal. Instinctief weet zij wanneer ze naar de pups toe moet om te voeden. De pups worden dan direct wakker. Op onderstaand filmpje zijn de pups 2 dagen oud.

https://www.youtube.com/watch?v=N_NzOpP8KWg

Oma Babet heeft haar dochter Ster goed ondersteund tijdens de bevalling.


25 april 2020 De pups zijn geboren op 24 april 2020. Eindelijk daar zijn ze dan. Mijn grote dank gaat uit naar mijn lieve moeder en mijn goede vriendin Barbara. Zij waren er om te assisteren bij de bevalling van 3 teefjes en 5 reutjes. Tussen 9:55 en 15:32 zijn ze geboren. Pups worden doof en blind geboren. Het was weer zo'n bijzonder moment om iedere pup in een eigen vlies geboren te zien worden. Ster opende de vliezen en beet de navelstrengetjes door. Soms heb ik een handje geholpen. Daarna gingen de pups direct drinken. Gelukkig was daar weer het dierlijk instinct waardoor alles vlot verliep. De pups maken het allemaal goed. Ze slapen en drinken hun buikjes rond. Ster eet en eet om de hongerige pups te voorzien van haar vette melk. Mijn nichtje van 7 heb ik gevraagd koosnaampjes te verzinnen zodat we het beestje bij de naam kunnen noemen de komende 8 weken.

Hieronder een filmpje van drinkende pups op 26 april.

https://www.youtube.com/watch?v=qC0awVTQgcY


20 april 2020 Ster is nog lekker fit zo vlak voor de bevalling. Gisteren en eergisteren hebben we nog een lange wandeling gemaakt van 1,5 uur om haar conditie op peil te houden. Zaterdag heb ik samen met m'n vader de werpkist van zolder gehaald en in elkaar gezet. Zij vindt het nu al prettig er in te gaan liggen. Met een handdoek gedeeltelijk over de werpkist heb ik er een soort hol van gemaakt. Dit vinden honden prettig net als een wolf. Boven de kist hangt een warmtelamp. Ik temperatuur haar nu dagelijks 2 keer om op die manier in de gaten te houden of de bevalling gaat beginnen. Gisteren heb ik de pups zien en voelen bewegen. Ik vind het reuze spannend.


13 april 2020 Ster maakt het uitstekend. Afgelopen week zijn we samen ongeveer 2km naar het centrum van Leerdam gefietst. Ik wilde haar nog wat extra beweging geven om in een goede conditie te zijn voor haar bevalling. Ster vond het erg gezellig, vooral in de schoenenzaak waar ze andere klanten begroette terwijl ik schoenen paste. Zij speelt nu bijna niet meer, instinctief weet zij dat zij nu haar buik moet beschermen. Haar verloofde Cooper, op de foto hiernaast werd afgelopen week 6 jaar.


7 april 2020 Het gaat heel goed met Ster. Haar conditie is op pijl. Ik zorg dat ze voldoende beweging krijgt. Ze eet goed en ze gedraagd zich normaal. Zij heeft zelf nog niets in de gaten en is echt dik geworden in de afgelopen week. Ik geef haar puppiebrokken bij haar eigen voer. Dit omdat er meer energie in zit wat zij goed kan gebruiken. We gaan richting 6e week van de dracht.


30 maart 2020 Vermoedelijk worden er zwarte en bruine puppies geboren. Ster maakt het goed. Haar melkklieren groeien gestaag. Zij is nu in de 5e week van de dracht. De organen van de pups zijn nu volledig ontwikkeld. De foetussen zien er nu echt als honden uit. Tanden, snorharen en nagels beginnen zich te ontwikkelen. Cooper is op 16 februari voor de 2e keer vader geworden van 9 puppies. Nog even en hij wordt voor de 3e keer vader, dit keer van de pups van Ster.


23 maart 2020 Drachtig! Het is zeker dat Ster drachtig is. Ik was echt net op tijd voor de echo, want morgen mogen alleen nog spoedgevallen bij de dierenarts komen i.v.m. het corona virus. Ster at de laatste dagen slecht en was minder actief, dus ik had al een vermoeden dat zij drachtig was. Het was een hele mooie echo waarop ik de pups goed kon zien en het hartje zag kloppen. Omstreeks 25 april worden de pups verwacht. Het is nog even afwachten hoeveel. In de eerste 4 weken hebben de puppies nog erg weinig weerstand en is rust belangrijk. Vanaf dat ze 4 weken oud zijn wil ik bezoek ontvangen met in acht neming van de maatregelen rondom corona! Op dit moment is dat maximaal 3 personen per keer. De pups zullen als zij volwassen zijn een schofthoogte bereiken tussen de 52 cm en 61 cm. Net als Ster en Cooper. Vanaf 20 juni zullen de puppies naar de nieuwe eigenaar gaan. Voor Ster vind ik het fijn als dit geleidelijk aan gaat. Nu maar duimen dat alles goed gaat!


23 februari 2020 Vandaag is de dag dat Ster en ik onderweg zijn voor de dekking door stortbuien en windhozen. Onze bestemming is Nunspeet want daar woont de dekmeester! We gaan met maar 1 doel. De ontmoeting met Barbet Cooper. De dekmeester, een soort hondenfluisteraar doet me denken aan de hengstenboer die in m'n kindertijd met de hengst bij opa en oma kwam. Alliance Anthès Barb'Esprit & Barbedoux Longo Hobbit zijn een paar! Als alles goed gaat zijn er puppies over 63 dagen. We rijden rustig naar huis. De zon breekt door en de wolken verdwijnen. Rond 25 april verwacht ik dat de pups geboren worden.


Februari 2020 Ster is de 10e loops geworden. Superblij, weer in een nieuwe fase gekomen. Als alles goed gaat en Ster drachtig wordt, worden de pups geboren in april. Tot die tijd kun je de film 'barbesprit le film' hier bekijken. Deze film gaat over de periode dat Babet in 2017 puppies had.

https://www.youtube.com/results?search_query=barbesprit+le+film

Barbedoux Longo Hobbit (Cooper)

Barbedoux Longo Hobbit (Cooper)


December 2019 Na een lange zoektocht en wikken en wegen is Cooper de uitverkoren reu geworden die samen met Ster een mooie combinatie vormt voor gezonde leuke pups. Cooper is geboren in Baarn op 10 april 2014 bij Barbetkennel Bardedoux en kreeg op zijn stamboom de naam Barbedoux Longo Hobbit. Ster en ik hebben Cooper 1 keer ontmoet en ik vond hem vriendelijk, stabiel, enthousiast en natuurlijk heel mooi. De eigenaren van Cooper vinden hem een allemansvriend en hij knuffelt erg graag. Hij heeft al 6 pups voortgebracht in 2018 bij een teef in Finland.

September 2019 Op dit moment ben ik druk bezig een geschikte kandidaat te zoeken voor Ster. Ondertussen bereid ik me voor op pups in 2020. Ik kijk er erg naar uit. Het is afwachten wanneer zij loops wordt. Als zij loops wordt, wordt er door de dierenarts een progesterontest gedaan middels bloedafname om de precieze dekking te bepalen.