Het vak hondentrimmen heb ik geleerd van mijn tante. Bij haar ging ik vroeger al vaak logeren en meehelpen in de trimsalon. Daardoor ben ik enthousiast geworden over het vak en heb ik tijdens de opleiding in haar trimsalon stage gelopen.

Regelmatig volg ik specialisatiecursussen van NL toptrimmers om up to date te blijven met nieuwe technieken. Het is mooi om een hond volgens de rasstandaard te trimmen, maar dit kan in overleg met u altijd aangepast worden en naar eigen smaak worden ingevuld.  Een kruising is soms best lastig om te knippen. Door goed uw wensen te bespreken, komen we tot een mooi resultaat. 

Rasspecialisatie: Barbet. De Barbet of Franse waterhond is qua vacht en karakter vergelijkbaar met de doodle-achtigen. De Barbet is de stamvader van de Poedel. De doodle-achtigen zijn gekruist met de Poedel.

Verharen

Kortharige dieren kunnen enorm verharen. Veel meer dan honden die als vanzelfsprekend getrimd worden zoals honden met langer haar. Door onze speciale was en blaasbehandeling verliezen honden met kort haar in één keer heel veel haar.

Puppy’s en kittens

Het is belangrijk puppy’s en kittens aan het borstelen te wennen. Dit voorkomt dat de hond of kat later tegenstribbelt tijdens het borstelen. Voor uw huisdier is het bij regelmatig borstelen ook een prettigere bijkomstigheid. In de hondentrimsalon is het hierdoor ook beter te accepteren door uw huisdier. Daarnaast houdt u hem of haar klitvrij en dat is aangenamer voor het dier.

Stop pas met borstelen als uw huisdier niet meer tegenstribbelt. Zo leert u de hond of kat wie de baas is en is er duidelijkheid voor alle partijen. Doordat uw hond of kat weet hoe de rangorde is verdeeld voelt hij of zij zich gelukkiger.


Koud hè?

Omdat een hond of kat in het algemeen niet zo lang buiten loopt en bovendien een dikkere vetlaag heeft dan mensen, hoeft u niet bang te zijn dat uw huisdier het koud krijgt als hij of zij in de winter buiten loopt. Zeker als uw dier gezond is en in beweging is, is het buiten niet te koud in de winter. Het is zelfs zo dat er van nature een dikkere vacht ontstaat en de hond minder verhaart tijdens de wintermaanden. Daarnaast is een klitvrije vacht sneller droog. Als u toch denkt dat uw huisdier het te koud heeft kunt u hem of haar een leuk hondenjasje aandoen.

                          Cocker Spaniël voor de behandeling                   Cocker Spaniël na de behandeling