Ster komt uit ons eerste gefokte nest en is geboren 15 juni 2017. Op haar stamboom heet zij Alliance Anthès Barb'Esprit. Zij is inmiddels een mooie Barbet geworden met een rustig stabiel karakter. Ze heeft een mooie donkerbruine krullende vacht die een beetje vettig is wat typerend is voor de waterafstotende vacht bij dit ras. Dit merk ik als ik haar intensief borstel. Dan heb ik een beetje vette handen.

Van Ster krijg ik vaak de slappe lach als ik met haar een zoek spelletje speel en me verstop achter bomen, hoog gras of een rondje om een auto heen loop. Ze is een enorme knuffel. Beide voorpoten gaan om je nek en kussen maar. Hoe harder ik lach hoe fanatieker ze wordt.

Samen met haar moeder Babet speelt, rent en zwemt ze wat af. Maar ze daagt haar ook uit. Ster is in sommige dingen anders dan haar moeder. Zo loopt ze van af het begin keurig aan de fiets, springt zonder aarzeling in het water en was tijdens de gehoorzaamheidstrainingen minder allert dan haar moeder. Daarentegen kan zij weer heel goed alleen buiten in de tuin zijn.

Met haar heb ik meegedaan aan de Kampioenclubmatch van de Barbet in oktober 2017. Zij zat toen in de jongste puppyklas 4 - 6 maanden en werd 1ste en kreeg de kwalificatie veel belovend. Tijdens de Rotterdam dogshow in september 2018 kreeg ze de kwalificatie (U) uitmuntend en werd reserve CAC in de jeugdklas en op de Kampioenclubmatch 2018 behaalde ze (ZG) zeer goed in de jeugdklas.

In januari 2019 zijn de officiële röntgenfoto's gemaakt van de heupen en de ellebogen. Deze zijn beoordeeld door het HD/ED-panel van de raad van beheer en vrij verklaard van HD en ED. Ster heeft gelukkig perfecte ellebogen en heupen (HD A).