Sinds 1997 ben ik gediplomeerd hondentrimster voor alle hondenrassen en katten. In dat jaar heb ik bij Stichting dierenbranche mijn diploma behaald en ik ben lid van de Algemene Belangenvereniging voor het HondentoiletteerBedrijf (ABHB). Ik heb een cursus dieren EHBO gevolgd. De trimsalon is voorzien van vloerverwarming en airconditioning.

Omdat u uw lieve huisdier in vertrouwen bij mij achterlaat, zal ik mijn best doen het dier zo min mogelijk stress te bezorgen. Uiteraard is het belangrijk dat de hond of kat zich na de behandeling als herboren zal voelen. Voor u is het plezierig als de hond of kat niet meer verhaart en lekker fris ruikt. Alle klitten zijn weer verwijderd en uw huisdier is weer als nieuw. Uw hond dient aangelijnd en uitgelaten te zijn wanneer u de hond naar de trimsalon brengt.

Bij bijzondere rassen die weinig voorkomen wordt er door hondeneigenaren aangenomen dat niet alle trimmers de juiste techniek beheersen. Natuurlijk zijn er gespecialiseerde trimmers voor bepaalde rassen en door een bepaald ras veel te doen word je steeds beter in het model.

Maar omdat er voor bijna alle rassen trimschema’s zijn en we als trimmer de juiste trimtechnieken beheersen kunnen we de hond in het juiste model brengen. We zijn tenslotte gediplomeerd.

Het is voor ons trimmers heel leuk om veel verschillende rassen te trimmen. Als er eens een onbekend, bijzonder ras binnenkomt is dat een fijne uitdaging.

Zelf ben ik de trotse eigenaar van 3 Barbets, ook wel Franse waterhond genoemd.

Op deze website vindt u veel foto's maar op de facebookpagina van Roos trimsalon en Roos Faber staan er nog veel meer.


Schotse terriër voor de behandeling

Schotse terriërs na de behandeling 

 

Katten komen ook regelmatig naar mijn trimsalon. Katten trimmen is noodzakelijk bij langharige katten. Het lukt katten niet de vacht zelf voldoende te onderhouden. Wanneer je er op tijd bij bent, kunnen de klitten er nog uitgeborsteld of geknipt worden. Dit noemen we ontklitten.

Roos' Trimsalon is goed bereikbaar voor de omliggende plaatsen Asperen, Heukelum, Vuren, Spijk, Dalem, Gorinchem, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Schoonrewoerd, Zijderveld, Herwijnen, Hellouw, Haaften, Beesd, Acquoy, Rhenoy, Gellicum, Arkel, Nieuwland, Leerbroek, Kedichem, Everdingen, Culemborg, Geldermalsen, Vianen, Lexmond. Roos' Trimsalon ligt in Zuid-Holland en de omgeving van Gelderland en Utrecht.

In Leerdam te vinden: dierenasiel, dierenarts, dierenwinkel en hondenschool.