Leuk hè een huisdier! Een huisdier geeft veel liefde, gezelligheid en het maakt voor een huisdier niet uit hoe je er uit ziet. Maar denk toch goed na voordat je er één aanschaft. Het is geen wegwerp- of gebruiksvoorwerp! Geniet er gewoon van zolang uw dier leeft. U heeft er een vriend bij voor heel veel jaren.

Het is belangrijk waar u uw dier koopt. Belangrijk is dat u beide ouders van het dier ziet. Dan ziet u dat zij lieve, gezonde, vrolijke dieren zijn. Dit is niet altijd mogelijk bij de vader, die misschien ergens anders woont. Niet alles kun je natuurlijk aan de buitenkant zien. Koop geen dier bij een broodfokker! Koop een huisdier bij mensen thuis. Deze dieren zijn al gewend aan mensen, stofzuigers en televisiegeluiden.

Het is belangrijk eerst wat over het ras te lezen. Om problemen in de toekomst te voorkomen is het belangrijk dat de pup of kitten al bij de dierenarts is geweest, ontwormd en ingeënt is voordat hij of zij bij u komt wonen.

U koopt geen hond die bang is, uit medelijden en ook niet zonder er drie keer over nagedacht te hebben. Zo weet u zeker dat u koopt wat u wilt en niet in de maling wordt genomen. Het zou toch jammer zijn dat uw Maltezer een Bouvier blijkt te zijn en u dit niet wenste. Maar veel erger is natuurlijk dat uw puppy of kitten al vrij snel ernstig ziek blijkt te zijn en u deze moet laten inslapen. Er zijn veel hondenhandelaren in het illegale circuit, die honden bovendien jonger verkopen dan de wettelijke toegestane leeftijd van 7 weken. Zij zijn alleen uit op uw geld en hebben totaal geen oog voor het dierenwelzijn. Laat u dus nooit verleiden door een schattig uitziend koppie alleen.

Het is belangrijk dat iedereen in het gezin het ermee eens is. Een dier kopen voor het kind, die de verantwoording er voor krijgt is geen goed idee. Een kind kan deze grote verantwoordelijkheid niet aan en wil alleen in het begin de hond uitlaten.


Een huisdier hoeft niet weg als er gezinsuitbreiding komt. Laat uw huisdier direct kennismaken met uw baby. Het is belangrijk dat de hond of kat niet jaloers wordt. Vergeet daarom niet ook aandacht te geven aan uw huisdier. Laat uw baby nooit alleen met de kat of de hond!